Неділя по Богоявленні

Nedila po Bohojavleni

Неділя про Закхея

Nedila pro Zakxeja

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Гості он-лайн

На сайті 170 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Prorok Illa 1«Ілля був чоловік такий самий, як ми; він почав молитися, щоб дощу не було, і не було на землі дощу три роки та шість місяців. Потім він знову помолився, і небо дало дощ, а земля вродила плід свій», – каже Святий Апостол Яків (5, 17-18). У чому ж така сила Святого славного пророка Іллі? Чому молитва такого самого чоловіка, як і кожен з нас, була вислухана так чудесно, а наші молитви не чинять нічого величного? Чи не тому, що він вірив, що отримає від Бога те, чого просив у молитві? Чи не тому, що зносив страждання і довготерпіння пророків, говорячи іменем Господнім (Як 5,10)? Ми ж часто не віримо, що Бог вислуховує молитву, а навіть якщо віримо, то не хочемо зносити страждання і довготерпіння. Тож не хочемо бути пророками Бога живого, творячи чудесно молитву, поєднану зі стражданням в ім’я Господнє.

«Багато вдів було в Ізраїлі за днів Іллі, як закрилось було небо на три роки й шість місяців, і великий голод лютував по всьому краю, однак, ні до однієї з них не був посланий Ілля, тільки в Сарепту, що в краю Сидонськім, до вдови жінки», – каже Христос (Лк 4,25-26). Чому так? Чому не був посланий пророк до вдів Ізраїля, тобто до тих, які вірили в єдиного Бога? Чому був посланий до жінки-язичниці? Тому що ніякого пророка не приймають добре в його батьківщині (пор. Лк 4,24), – стверджує наш Господь, говорячи також і про Себе Самого. Жінка-язичниця нагодувала пророка, розділивши з ним останній хліб і отримала невичерпні запаси хліба. До ізраїльських же вдів не послано було Іллю, бо не дано було би йому хліба від них. Чимало нас, християн, сьогодні. Та чи пошле нам Бог пророка, якщо ми не захочемо дати йому хліба? Чи пошле радше до тих, яких звемо невіруючими, які швидше приймуть посланого, ніж ми?

Нехай Святий славний пророк Ілля вимолює у всещедрого Бога, до Якого був взятий живим на небо, ласку, щоб ми уміли бути пророками, несучи у світ Слово Боже, та щоб приймали посланих пророків нам на спасіння.

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia