Декада місійності 2020

Dekada misijnosti

П’ЯТДЕСЯТНИЦЯ

Piatydesiatnytsia 6

Неділя всіх святих

Nedila vsix sviatyx 2

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Гості он-лайн

На сайті 110 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Angely 7Святе Євангеліє (пор. Лк 10,16-21), яке читаємо на Божественній Літургії в день спомину пам’яті архистратига Михаїла, представляє нам Ісуса Христа – переможця над усяким злом – Котрий дає своїм апостолам владу над злими духами.

Цю фразу можна зрозуміти по-особливому вознесено-духовно і навіть містично, сприймаючи апостолів як надлюдей, перед котрими має прихилятися цілий світ. Та коли згадати, що остаточну перемогу над злом Ісус здобув у таїнстві хреста, у таїнстві смерті, то важко назвати надлюдьми тих, хто покликаний нести на собі хрест і таким чином перемагати зло.

Апостоли – це ті, котрі покликані нести перемогу Христа над злом по всьому світу, котрі покликані свідчити цю перемогу (в біблійній мові «свідчити» означає не стільки переповідати прочитане чи почуте, скільки ділитися досвідченим). Отже апостоли – це ті, які досвідчили в своєму житті перемогу Христа над злом, тому можуть «свідчити», тобто підтверджувати істинність пережитого та прийнятого вірою.

Євангелист Лука робить один майже непомітний крок, котрий може залишитися поза увагою – він показує апостолів як тих, які від імені Ісуса Христа несуть спасіння від зла, як тих, які покликані проголошувати визволення так, як це робив сам Господь.

Сьогоднішнє Євангеліє закликає нас не лише радіти перемогою над злом, в якій протягом цілого нашого життя кожен з нас покликаний брати участь, але також дякувати за Церкву, в котрій сам Христос залишив нам свідчення перемоги. Щоправда цей дар є настільки особливим, що він є «втаєний від мудрих та розумних і відкритий лише немовляткам».

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia