Неділя 9-та по ЗСД

Nedila 9 po ZSD 1

Преображення ГНІХ

Preobrazhennia 3

Неділя 10-та по ЗСД

Bisnuvatyy 3

Свята Літургія в Остії

Ostia 1

Гості он-лайн

На сайті 197 гостей та відсутні користувачі

УГКЦ

ugcc

УГКЦ в Італії

UGCC Italia

Katolytskyy ohladach

Nedila 29 po ZSD 2Євангельське читання двадцять дев’ятої неділі по Зісланні Святого Духа говорить нам про чесноту вдячності на прикладі оздоровлення десятьох прокажених (Лк 17, 12-19). Усі десять очевидно мали необхідну віру, щоб оздоровитися, бо на слово Ісуса вони вирушили в дорогу, щоб показатися священикам, і власне по дорозі оздоровилися. Якби вони не мали віри, то не вирушили б у дорогу. Маючи віру однак, дев’ятеро з них не мали іншої чесноти – вдячності. Заховуючи віру в Бога, потрібно також вміти воздавати Йому хвалу.

Дивною виглядає ця євангельська оповідь. Прокажені мабуть тільки про те й мріяли, щоб очиститися. Живучи на маргінесі суспільства та не маючи жодної надії на допомогу лікарів, будучи упослідженими і відкиненими, чого більшого могли сподіватися ці люди? І дивно, що отримавши те, чого так жадали, майже усі вони не спромоглися подякувати. Дивно, як можна отримати таку велику благодать і не зробити такого малого, як подякувати?

Усі ми отримали від Бога велику благодать: життя, спасіння, красу тіла, здоров’я, батьків, друзів, любов, віру, природу, час, народ… Велику благодать отримавши, не вміємо за неї дякувати. Усе це видається таким, що само по собі нам належить. А однак так не є. Усе є даром. За який ми найчастіше не вміємо дякувати.    

Один на десять лише виявився вдячним. І то був чужинець. Цікаво, чи серед нас, християн, бодай один з десяти знайдеться вдячний Богові за все, що Він посилає? А чи цей один з десяти буде радше нехристиянином, а чужинцем, який вмітиме дякувати нашому Богові?

Марія Ярема

 
 

Sviate Pysmo

Katehysm-ugcc

Приєднуйтесь до нас в

 

yt

kalendar

Radist Evangelia