LOGOMARRONE SFONDO trasparente100200

Українська парафія в Римі

KATEDRALJNYJ HRAM

Жировицької Божої Матері і святих мучеників Сергія і Вакха

Жировицька Богородиця

Благовіщення Пречистої Діви Марії

Євангеліє свята Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії

В ті дні зачала Єлисавета, жінка Захарії, і таїлася п’ять місяців, кажучи: Так учинив мені Господь у ці дні, коли зглянувся, щоб зняти мою ганьбу між людьми. Шостого місяця ангел Гавриїл був посланий Богом у місто в Галилеї, якому ім’я Назарет, до діви, зарученої чоловікові, на ім’я Йосиф, з Давидового дому; ім’я ж діви було Марія. Ввійшовши до неї, ангел сказав їй: Радуйся, благодатна, Господь з тобою! Благословенна ти між жінками. Вона ж стривожилась цим словом і почала роздумувати в собі, що могло значити те привітання. Ангел сказав їй: Не бійсь, Маріє! Ти бо найшла ласку в Бога. Ось ти зачнеш у лоні, і породиш сина, і даси йому ім’я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься. Господь Бог дасть йому престол Давида, його батька, і він царюватиме над домом Якова повіки, і царюванню його не буде кінця. Марія сказала до ангела: Як воно станеться, коли я мужа не знаю? Ангел у відповідь сказав їй: Дух Святий зійде на тебе і сила Всевишнього осінить тебе, тому і святе, що народиться, назветься Син Божий. Ось твоя родичка Єлисавета, вона також у своїй старості зачала сина, і оце шостий місяць тій, що її звуть неплідною; нічого бо немає неможливого в Бога. Тоді Марія сказала: Ось я Господня слугиня: нехай зо мною станеться по твоєму слову. І відійшов від неї ангел.

Від Луки. 1,24-38.

Празник Благовіщення у літургійних текстах

Слово святителя отця нашого Йоана Золотоустого, Архиєпископа Константинограда, на Благовіщення Пресвятої Богородиці

Зі Слова Святителя Андрея Критського на Благовіщення Пресвятої Богородиці

Проповідь Блаженнішого Святослава у свято Благовіщення Пречистої Діви Марії. 7 квітня 2022 року

Проповідь Блаженнішого Святослава на свято Благовіщення. 7 квітня 2021 року (відео)

Покликання до свободи. Свято Благовіщення Пресвятої Богородиці (відео)

Дотикатися Божого кивоту

Радіти день у день спасінням Бога нашого

Початки обрадованної радості

Благовіщення: вивищення невимовне, і таїнство велике

Відвічне таїнство благості

Нездоланна сила у безсиллі протистояти Божій волі

Благовіщення понад усі благовісті

Празник Благовіщення: Днесь спасення нашого начало

Празник Благовіщення: Бог стає людиною, щоб Адама богом учинити

Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на Благовіщення Пресвятої Богородиці

Благовіщення Пречистої Діви Марії

Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії. Слово Жана Корбона

Владика Венедикт на Благовіщення: «Якби Богородиця сказала «ні», то історія нашого спасіння б не відбулася»

«Богу все можливо» – як каже ангел, «немає нічого неможливого в Бога», але ...

Проповідь владики Діонісія на Благовіщення Пресвятої Богородиці

L'Annunciazione del Signore

ugcc

Українська греко-католицька Церква

ugcc

Апостольський екзархат в Італії

ugcc

Українська парафія в Римі