LOGOMARRONE SFONDO trasparente100200

Українська парафія в Римі

KATEDRALJNYJ HRAM

Жировицької Божої Матері і святих мучеників Сергія і Вакха

Жировицька Богородиця

Неділя 4-та по Зісланні Святого Духа. Всіх Святих Українського Народу

Євангеліє 4-ої Неділі по Зісланні Святого Духа

Одного разу коли Ісус увійшов у Капернаум, приступив до нього сотник, благаючи його: Господи, слуга мій лежить дома розслаблений і мучиться тяжко. Ісус каже до нього: Я прийду і оздоровлю його. Сотник у відповідь мовив: Господи, я недостойний, щоб ти ввійшов під мою покрівлю; скажи лише слово, і слуга мій видужає. Бо і я підвладний чоловік, маю вояків під собою, і кажу цьому: Іди – і він іде; і тому: Ходи – і він приходить; і слузі моєму: Зроби це – і він робить.

Почувши це, Ісус здивувався і сказав тим, що за ним ішли: Істинно кажу вам: Ні в кого в Ізраїлі я не найшов такої віри. Кажу вам, що багато прийде зо сходу і заходу, і засядуть з Авраамом, Ісааком та Яковом у Царстві Небеснім, а сини царства будуть викинуті геть у темряву кромішню, де буде плач і скрегіт зубів. І сказав Ісус сотникові: Іди, хай тобі станеться за твоєю вірою! І слуга видужав тієї ж години.

Від Матея 8,5-13.

Євангедіє всім Святим Українського народу

В той час Ісус побачивши народ, зійшов на гору. І коли він сів, підійшли до нього його учні;  і він, відкривши уста, почав навчати їх:

Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні тихі, бо вони успадкують землю. Блаженні засмучені, бо будуть утішені. Блаженні голодні та спраглі справедливости, бо вони наситяться. Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя. Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога. Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться. Блаженні переслідувані за правду, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні ви, коли вас будуть зневажати, гонити та виговорювати всяке лихо на вас, обмовляючи, мене ради. Радійте й веселіться, бо нагорода ваша велика на небі. Так бо переслідували пророків, які були перед вами.

Ви – сіль землі. Коли ж сіль звітріє, чим її солоною зробити? Ні на що не придатна більше, хіба – викинути її геть, щоб топтали люди.

Ви – світло світу. Не може сховатись місто, що лежить на верху гори. І не запалюють світла і не ставлять його під посудиною, лише на свічник, і воно світить усім у хаті. Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі.

Від Матея 5,1-16.

Всіх Святих Українського Народу

Життям своїм поставити себе поруч зі Святими української землі

Неділя всіх Святих українського народу

Коментар на читання Рм 8:28–39 в празник Всіх Святих Українського народу

Оздоровлення слуги сотника. Коментар Святих Отців на четверту неділю по Зісланні Святого Духа

Роздуми владики Венедикта над Євангелієм та Апостолом Неділі 4-ї по П’ятдесятниці. Всіх Святих Українського народу

Четверта неділя після П’ятидесятниці – зцілення слуги сотника

Неділя оздоровлення слуги сотника

Коментар Євангелія: Оздоровлення слуги сотника (Мт 8,5-13 )

Проповідь Блаженнішого Святослава в неділю Всіх святих українського народу під час прощі до Зарваниці. 18 липня 2021 року (відео)

Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на четверту неділю після Зіслання Святого Духа

Служіння праведності і служіння гріхові. Пояснення Апостола на четверту неділю по Зісланні Святого Духа

«Хай тобі станеться за твоєю вірою»

Відродження і могутність через пожертву і страждання

Страх Господній і досвідчення Господні. Роздуми над читаннями Вечірні свята Всіх святих українського народу

Незбагненний Ти і недостойний я

Якщо Ісус прийде сьогодні, то чи зустріне Він таку віру, як у сотника?

Дар віри дарує Бог, а що далі стається з цим даром?

Бог слухає віруючих, бо вони слухають Його?

Подивляти тому, хто був віруючий, хоч не був вірний приписам …

Жест милосердя викликали дружні відносини

Від Української землі можна досягнути неба

Більше матеріалів з архіву НовинСтатей та Життя парафії

ugcc

Українська греко-католицька Церква

ugcc

Апостольський екзархат в Італії

ugcc

Українська парафія в Римі