Євангеліє свята Вознесення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа
В той час, коли Ісус воскрес із мертвих, став посеред своїх учнів і до них каже: Мир вам! Вони, налякані і у великім страсі, думали, що духа бачать. Та він сказав їм: Чого стривожились? Чого сумніви постають у серцях ваших? Гляньте на мої руки й ноги: та це ж я! Доторкніться до мене та збагніть, що дух тіла й костей не має, як бачите, що я маю.
Сказавши це, він показав їм руки й ноги. А як вони з радощів іще не йняли йому віри й дивувались, він сказав: Чи не маєте тут чого їсти? Вони подали йому кусень печеної риби і крижку меду. Він узяв їх і їв перед ними. Потім до них промовив: Це слова, що я, бувши ще з вами, сказав вам: треба щоб сповнилось усе написане про мене в законі Мойсея в пророків та у псалмах.
Тоді він відкрив їм розум, щоб розуміли Писання, і до них мовив: Так написано, що треба було, щоб Христос страждав і третього дня воскрес із мертвих, і щоб у його Ім’я проповідувалось покаяння та відпущення гріхів усім народам, почавши від Єрусалиму. Ви – свідки того. Я вам зішлю те, що мій Отець обіцяв був. Сидіть у місті, аж поки не одягнетесь силою з висоти.
Тоді він вивів їх до Витанії і, знявши руки, благословив їх. А як він благословив їх, віддалився від них і став возноситися на небо. Вони ж, поклонившися йому, вернулися з великою радістю в Єрусалим і пробували ввесь час у храмі, славлячи та хвалячи Бога.
Від Луки 24,36-53.
Синаксар на Вознесення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа
Слово Йоана Золотоустого на святе Вознесення нашого Спасителя
Бесіда Йоана Золотоустого на Вознесення Господа нашого Ісуса Христа
Проповідь Блаженнішого Святослава у свято Вознесіння Господнього, 2 червня 2022 року (відео)
Проповідь Блаженнішого Святослава на свято Вознесіння Господнього, 10 червня 2021 року (відео)
Слава вознесінню Твоєму, єдиний Чоловіколюбче!
Коментар Євангелія на Вознесіння ГНІХ (Лк 24, 36-53)
Празник Вознесіння Господа Нашого Ісуса Христа ( Дії 1, 1 – 12). Біблійний коментар
Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на Вознесення Господнє
Радість і слава вознесіння Христа
Слава славі Твоїй, Христе Боже наш
Слава на небі і на землі та моя слава
«Нерозлучна розлука». Свято Вознесіння Господнього (відео)
Роздуми владики Венедикта над Євангелієм та Апостолом Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа
Живучи плоттю на землі, возносьмося духом з Христом на небеса небес
Він живий. Проповідь Жана Корбона на Вознесення Господнє
Вознесення Господнє. Слово Жана Корбона
Вознесіння Господа і Бога нашого Ісуса Христа
Отець В. Поточняк: «Вознесення – це свято, що пригадує нам про небо, до якого ми всі покликані»
Попрощались і повернулися з радістю великою в надії на наступну зустріч
Вознісся у славі … щоб ми були там, де Він
Вознесіння: Йду, але не лишу вас сиротами …
Прощання, котре не залишає у смутку