Євангеліє 18-ої Неділі по Зісланні Святого Духа
Одного разу коли стояв Ісус біля Генезаретського озера, побачив два човни, що стояли край озера; рибалки вийшли з них і полоскали сіті. Він увійшов в один з човнів, що належав Симонові, і попросив його відплисти трохи від землі, а сам, сівши, з човна почав народ навчати. Коли він перестав говорити, сказав до Симона: «Відчали на глибінь і закиньте ваші сіті на ловитву». Озвався Симон і каже: «Наставнику, всю ніч ми трудились, і нічого не піймали, але на твоє слово закину сіті». Так вони і зробили, і піймали велику силу риби, і їхні сіті почали рватися. Тоді вони кивнули до своїх товаришів, що були в другім човні, щоб ті прийшли і помогли їм. Прийшли вони і наповнили обидва човни, аж почали потопати.
Побачивши це, Симон Петро припав до стіп Ісуса і каже: «Іди від мене, Господи, бо я грішний чоловік». Жах бо великий огорнув його й усіх, що були з ним, від ловитви риб, що їх піймали, як також і Якова та Йоана, синів Заведея, які були спільниками Симона. Ісус промовив до Симона: «Не бійся! Віднині будеш ловити людей». І, витягши човна на берег, кинули все, і пішли слідом за ним.
Від Луки 5,1-11.
Перше покликання учнів. Коментар Святих Отців на 18-ту неділю по Зісланні Святого Духа
Неділя 18-та після Зіслання Святого Духа. Коментар
Коментар Апостола на 18-ту Неділю після Зіслання Святого Духа (2 Кор 9, 6-11)
Зі слова Блаженнішого Святослава на 18-ту неділю по Зісланні Святого Духа
Проповідь преосвященного владики Діонісія в 18-ту неділю по Зісланні Святого Духа 11 жовтня 2020
Ще одне зусилля на слово Господа
Навчи мене йти слідом за Тобою на глибінь
Життєві труднощі та невдачі зміцнюють нашу довіру до Бога. 18-та неділя по Зісланні Святого Духа
Час твого неуспіху – це можливість стати успішним в Бозі
Досвід, який веде до успіху в Бозі
Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на вісімнадцяту неділю після Зіслання Святого Духа
Роздуми владики Венедикта над Євангелієм та Апостолом вісімнадцятої неділі по Зісланні Святого Духа
Вісімнадцята неділя після П'ятидесятниці (Лк 5, 1-11) - покликання апостолів (о. Юрій Щурко )
Благословенний послух Спасителеві і віра у Його провидіння!
І що тут дивного, що ти віруюча людина? Повірити Ісусові – це ознака християснької віри
Блаженні ті, що слухають Боже слово і його виконують, що вірують, навіть, якщо не зрозуміло до кінця
Тоді, коли тебе просить Бог, відчуваєш різницю?
Через матеріальне доходимо до духовного, але як?
Відійди від мене Господи, бо я грішний чоловік. Неділя 18-та по Зісланні Святого Духа (І)
Відійди від мене Господи, бо я грішний чоловік. Неділя 18-та по Зісланні Святого Духа (ІІ)
Чудесна ловля риби і перше покликання учнів
Він зустрів їх при роботі, невчасно, недоречно і взагалі все сталось поза всякою людською логікою …