Євангеліє 25-ої Неділі після Зіслання Святого Духа
Одного разу законник якийсь приступив до Ісуса, щоб його випробувати, і каже: Учителю, що мені робити, щоб вічне життя осягнути? Ісус мовив до нього: В законі що написано? Як читаєш? Озвався той і каже: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю, і всією силою твоєю, і всією думкою твоєю; а ближнього твого, як себе самого. Сказав йому: Ти добре відповів. Роби це і будеш жити. Та той, бажаючи себе самого виправдати, каже до Ісуса: А хто є мій ближній? Ісус мовив, кажучи: Один чоловік сходив з Єрусалиму до Єрихону і попав розбійникам у руки, що його обдерли й побили тяжко, і пішли геть, зоставивши його напівмертвого. Випадком ішов якийсь священик тією дорогою; побачив він його, минув і пішов далі. Так само й левіт прийшов на те місце, глянув на нього і пройшов мимо. Але один самарянин, що був у дорозі, надійшов на нього і, побачивши його, змилосердився. Приступив він до нього, перев'язав йому рани, полив їх оливою і вином; потім посадив його на свою скотину, привів до заїзду і доглянув його. На другий день він вийняв два динарії, дав їх господареві і мовив: Доглядай його, і те, що витратиш на нього більше, я заплачу тобі, коли вернуся. Хто з оцих трьох, на твою думку, був ближнім тому, що попався розбійникам? Він відповів: Той, хто вчинив над ним милосердя. Тоді Ісус сказав до нього: Іди, і роби ти так само.
Євангеліє від Луки 10, 25-37
Неділя 25-а після Зіслання Святого Духа. Біблійний коментар 1
Неділя 25-а після Зіслання Святого Духа. Біблійний коментар 2
Коментар Апостола на Неділю 25-у по Зісланні Святого Духа
25-та неділя після П’ятидесятниці – Притча про милосердного самарянина (Лк 10:25-37) (відео)
Заклик до єдності. Пояснення Апостола на Неділю 25-у по Зісланні Святого Духа
Проповідь Блаженнішого Святослава у 25-ту неділю після Зіслання Святого Духа. 12 грудня 2021 року
Проповідь Блаженнішого Святослава у 25-ту неділю після Зіслання Святого Духа. 29 листопада 2020 року
Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на двадцять п'яту неділю після Зіслання Святого Духа
Любов’ю до наших ближніх вчімося виявляти свою любов до Бога
Притча про милосердного самарянина. Проповідь Жана Корбона на 25-ту неділю по Зісланні Святого Духа
Погляд на ближнього: притча про Милосердного Самарянина (Лк 10, 25 – 37)
Чи віримо ми у вічне життя? Що Ісус вчить про те, як його осягнути?
Ісус є Чоловіколюбець, а ми? Mи кого любимо? A може ЩО любимо?
Мій ближній, хто він? Той, хто є близько, чи той хто має бути близько?
Коли любиш, чи можеш бути байдужим, пройти осторонь, находячи оправдання?
Любити – це наше природне покликання
Хто є мій ближній? Хто може бути ближнім? Хто хоче бути ним? Хто є я?
Мати і знати заповіді – це не означає, що ти їх добре виконуєш
Кожна зустріч із людиною нас ставить перед вибором
А хто мій ближній? Неділя 25-та по Зісланні Святого Духа
Бути чудом для ближнього. Неділя 25-та по Зісланні Святого Духа