Євангеліє 1-ої Неділі по Зісланні Святого Духа. Всіх святих
Сказав Господь своїм учням: Кожний, хто визнає мене перед людьми, того і я визнаю перед моїм Отцем небесним. А хто зречеться перед людьми, того і я зречусь перед Отцем моїм небесним. Хто любить батька або матір більше, ніж мене, той мене недостойний. І хто любить сина або дочку більше, ніж мене, той мене недостойний. Хто не бере свого хреста і не йде слідом за мною, той мене недостойний.
Тоді озвавсь Петро і сказав до нього: Ось ми покинули все і пішли за тобою; що будемо за те мати? Ісус відповів їм: Істинно кажу вам: Ви, що пішли за мною, як новий світ настане, коли Син Чоловічий сяде на престолі своєї слави, сидітимете й ви на дванадцятьох престолах, щоб судити дванадцять поколінь Ізраїля. І кожний, хто задля Імені мого покине дім, братів, сестер, батька, матір, жінку, дітей, поля, у сто раз більше одержить і життя вічне матиме в спадщину. Багато з перших будуть останніми, а останні – першими.
Від Матея 10,32-33; 37-38; 19,27-30.
Перша неділя після П'ятидесятниці - Всіх Святих. Біблійний коментар
Коментар Апостола. Неділя 1-ша по Зісланні Святого Духа. Всіх Святих
Світ нас невартий чи ми неварті світу? Пояснення Апостола на Неділю 1-шу по Зісланні Святого Духа
Проповідь Блаженнішого Святослава в неділю Всіх святих, 19 червня 2022 року
Проповідь преосвященного владики Діонісія Ляховича в Неділю всіх Святих. 14 червня 2020 року
Проповідь Блаженнішого Святослава у неділю Всіх святих. 27 червня 2021 року (відео)
Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на першу неділю після Зіслання Святого Духа
Причастя Святого Духа. Проповідь Жана Корбона на Неділю всіх святих
Твоєю благістю вчини мене достойним Тебе
Неділя всіх святих. Бути святим – це не привілей, а покликання кожного
Святкуймо торжество тих, які від віку сподобались Богові
Бути святим – це бути вірним Богові
Щоб прийняти нове, потрібно зректися старого! І так жити у святості
Посвяченість Богу – дорога святості
Екзамен на святість – це екзамен на вічність: святу або грішну