Євангеліє Неділі перед Богоявленням
Початок Євангелія Ісуса Христа, Сина Божого. Як написано в пророка Ісаї: Ось я посилаю мого посланця перед тобою, який приготує тобі дорогу. Голос вопіющого в пустині: Готуйте дорогу Господеві, вирівняйте стежки його, Так виступив Йоан, христивши в пустині та проповідуючи хрищення покаяння на прощення гріхів. І виходили до нього вся країна юдейська та всі мешканці Єрусалиму, христились від нього в ріці Йордані і визнавали гріхи свої. Йоан був одягнений в одежу з верблюжого волосу, носив ремінний пояс на бедрах і їв сарану й дикий мед. Він проповідував, кажучи: Слідом за мною ійде сильніший від мене, якому я недостойний, нахилившись, розв’язати ремінця його сандалів. Я вас христив водою, а він христитиме Духом Святим.
Від Марка 1,1-8
Неділя перед Богоявленням (Мк 1, 1 - 8) - Проповідь Йоана Хрестителя. Біблійний коментар
Коментар Апостола на Неділю перед Богоявленням
Проповідь Блаженнішого Святослава в неділю перед Богоявленням, 16 січня 2022 року (відео)
Проповідь Блаженнішого Святослава у неділю перед Богоявленням. 17 січня 2021 року
Вірність, добра борня і ливна жертва. Пояснення Апостола на Неділю перед Богоявленням
Ось я посилаю мого посланця. Проповідь Жана Корбона на Неділю перед Богоявленням
Початок Євангелії. Проповідь Жана Корбона на Неділю перед Богоявленням
Покайтесь, бо наблизилося Небесне Царство
Роздуми над тропарем передсвяття Богоявлення
Струї Йорданові і нашого життя. Роздуми над кондаком передсвяття Богоявлення
Владика Діонісій Ляхович: «Вода символізує смерть старої людини». 18 січня 2016 року