LOGOMARRONE SFONDO trasparente100200

Українська парафія в Римі

KATEDRALJNYJ HRAM

Жировицької Божої Матері і святих мучеників Сергія і Вакха

Жировицька Богородиця

Неділя про блудного сина

Євангеліє Неділі про блудного сина

Сказав Господь притчу оцю: в одного чоловіка були два сини. Молодший з них сказав батькові: Отче, дай мені частину маєтку, що мені припадає. І батько розділив між ними свій маєток. Кілька днів потім, молодший, зібрав усе і пустився у далекий край, і там розтратив свій маєток, живучи розпусно. І як він усе розтратив, настав великий голод у тім краю, і він став бідувати.

Пішов він і найнявся в одного з мешканців того краю, і той послав його на своє поле пасти свині. І він бажав би був наповнити живіт світ стручками, що їх їли свині, але й тих ніхто не давав йому. Опам’ятавшись, він сказав до себе: Скільки наймитів у мого батька мають подостатком хліба, а я тут з голоду гину. Встану, піду до батька мого і скажу йому: Отче, я согрішив проти неба і перед тобою! Я недостойний більше зватись твоїм сином. Прийми мене за одного з твоїх наймитів.

Встав він і пішов до батька свого. І як він був іще далеко, побачив його батько, і, змилосердившись, побіг, кинувся йому на шию, і поцілував його. Син сказав до нього: Отче, я согрішив проти неба і перед тобою. Я недостойний більше зватись твоїм сином. Батько ж кликнув до своїх слуг: Принесіть швидко найкращу одіж, одягніть його, дайте йому на руку перстень і взуття на ноги. Приведіть годоване теля і заріжте його; і їжмо, веселімся, бо цей мій син був мертвий, і ожив, пропав був, і знайшовся. І вони стали веселитись.

А старший його син був у полі; і як він, вертаючись, наблизився до дому, почув музику й танці. Покликав він одного зі слуг і спитав, що то таке. Той сказав йому: Брат твій вернувся, і твій батько зарізав годоване теля, бо найшов його живим-здоровим. Розгнівавсь той і не хотів увійти. Вийшов тоді батько і став його просити. Той же озвавсь до батька: Ось стільки років служу тобі і ніколи не порушив приказу твого, і ти не дав мені ніколи козеняти, щоб з друзями моїми повеселитись. А коли вернувся оцей син твій, що проїв твій маєток з блудницями, ти зарізав для нього годоване теля. Батько ж сказав до нього: Ти завжди зі мною, дитино, і все моє - твоє. Однак, слід було веселитись і радіти, бо цей брат твій був мертвий, і ожив, пропав був, і знайшовся.

Від Луки 15,11-32.

Приготування до Великого Посту

Синаксар у Неділю про Блудного сина

Коментар на Неділю про блудного сина (Лк.15,11-32)

Коментар Апостола на Неділю про блудного сина

Притча про Милосердного Батька та двох блудних синів (Лк 15, 11-32)

Проповідь Блаженнішого Святослава у неділю Блудного сина, 20 лютого 2022 року (відео)

Проповідь Блаженнішого Святослава в неділю про блудного сина. 28 лютого 2021 року

Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на Неділю про блудного сина

Роздуми владики Венедикта над Євангелієм та Апостолом на Неділю про блудного сина

«Все мені можна», та я не дам нічому заволодіти надо мною. Пояснення Апостола на Неділю про блудного сина

Свобода християн. Все мені можна та не все корисне. Пояснення Апостола на Неділю про блудного сина

Христос-Отець

Блудного голос приношу

Блуд і заздрість

Батько один, а ставились до Нього по-різному? А які у тебе відносини з Богом?

Жили двоє в одному домі, а з яким батьком?

Повертаюся до Тебе

Неділя про блудного сина: пізнаймо, браття, таїнства силу – Божу любов

Милосердний Бог постійно повертає нам втрачене достоїнство Божих дітей

Це правда, що ми можемо бути бездоганними у вчинках, але недосконалими в любові?

В обіймах Бога не хочеться грішити

Бог є мій батько, а Я?

Милосердя Батька творить милосердних дітей

Блудний син втратив благословення, але повернув його через повернення

Бог наш Небесний Тато, наш рідний Тато

Наївність Доброго Батька чи Любов, яка змінює і уподібнює

Вернутись завжди можна. Бог чекає!

Матеріали для проповідей у Рік Божого милосердя 2016 (від Неділі Закхея до другої неділі Великого посту)

На ріках Вавилонських

Далеко від Бога

Більше матеріалів з архіву НовинСтатей та Життя парафії

ugcc

Українська греко-католицька Церква

ugcc

Апостольський екзархат в Італії

ugcc

Українська парафія в Римі