Євангеліє 4-ої неділі Великого Посту
Одного разу чоловік якийсь прийшов до Ісуса і, кланяючись йому, сказав: Учителю, я привів до тебе сина мого, що має німого духа, і де тільки його вхопить, кидає його об землю, так що він піниться, скрегоче зубами і ціпеніє. Просив я учнів твоїх, щоб його вигнали, та вони не могли. Він у відповідь каже їм: О роде невірний! Доки я буду з вами? Доки вас терпітиму? Приведіть його до мене. І привели його до нього. Як тільки дух побачив його, зараз же потряс ним, і той повалився на землю, запінився і почав качатися. Він спитав його батька: Скільки часу, як це йому сталося? - З дитинства, відповів той. Часто він кидає його у вогонь і в воду, щоб його погубити. Якщо можеш, поможи нам, змилосердися над нами. Ісус каже йому: Якщо можеш? Все можливо тому, хто вірує. І вмить батько хлопчини скрикнув крізь сльози: Вірую, поможи моєму невірству! Ісус, бачачи, що збігається народ, погрозив нечистому духові, кажучи: Німий та глухий душе! Наказую тобі: Вийди з нього і не входь більше в нього. І, закричавши та сильно ним стрясши, вийшов з нього. І той став, мов мертвий, і багато-хто казали: Він умер. Ісус узяв його за руку, підвів його, і той встав. Коли він увійшов у дім, учні питали його на самоті: Чому ми не могли його вигнати? Він відповів їм: Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою та постом. Вийшовши звідти, проходили крізь Галилею, і він не хотів, щоб хто знав, бо Він навчав своїх учнів і казав їм: Син Чоловічий буде виданий у руки людям, і вб'ють його, і три дні після того, як його уб'ють, він воскресне.
Від Марка 9, 17-31.
Синаксар у Неділю четверту Великого посту. Преподобного Йоана Ліствичника
Слово Святителя Теофана Затворника на четверту неділю Великого посту
Четверта неділя Великого посту (Мк 9:17-31). Біблійний коментар
Хто є якорем нашої душі? Пояснення Апостола 4-ої Неділі Великого Посту
Віра і вірність. Пояснення Апостола 4-ої Неділі Великого Посту
Зі слова Блаженнішого Святослава на четверту Неділю Великого посту
Проповідь Блаженнішого Святослава в четверту неділю Великого посту, 3 квітня 2022 року (відео)
Проповідь Блаженнішого Святослава у четверту неділю Великого посту. 11 квітня 2021 року (відео)
Слово Митрополита і Архиєпископа Ігора Возняка на четверту неділю Великого посту
Проповідь владики Діонісія на 4-ту неділю Великого посту. 29 березня 2020 року (відео)
Наше сприяння розбійникам і немислима милість Христа
Як можемо вершити чуда та їх отримувати?
Слава Тому, що дає кріпость, вінчає, діє зцілення через своїх преподобних
Наша сила є в пості і молитві, а це хіба не вияв слабкості?
Піст – пора слухання і послуху, молитви і посту, щоб не бути маловірами
Запитуватися і шукати відповді: як ми зустрічаємо зло?
Зло можна перемогти тільки постом та молитвою
Поможи нам, змилосердившись над нами. Четверта неділя посту